fbpx
Kodit

Uusi, merellinen ja ekologinen puutaloalue Ranta-Toppilaan

 

Oulu ei ole erityisen kuuluisa merenrantakaupunkina, vaikka kaupunki meren rannalla sijaitseekin. Viime vuosina uusia, merellisiä asuinalueita on onneksi alettu kehittää: Toppilansalmen alueesta on muodostunut urbaani, merellinen asuinalue, ja sen jatkeeksi on suunnitteilla Ranta-Toppila, idyllinen puutaloalue, joka sijoittuu Toppilansalmen pohjoispuolelle, vielä lähemmäs salmen suuta ja avointa merta.

Vanhan puutalokaupungin tunnelmaa

Merelliseen Ranta-Toppilaan on suunnitteilla uusi puutaloalue – ensimmäinen laatuaan Oulussa sitten vuosituhannen vaihteen, jolloin Puu-Linnanmaata rakennettiin. Vaikka nyt rakennetaankin uutta, voisi sanoa, että samalla palataan Oulun alkuperäisille juurille. Vanhalle kaupungille leimallisia puurakennuksia on enää vähän jäljellä, mutta uusia puutaloja rakentamalla häivähdys merellisen puutalokaupungin tunnelmaa on palautettavissa takaisin.

Puurakentaminen on ekologista

Puurakentamisesta on muutakin hyötyä kuin tunnelman luominen. Se on ekologista, sillä betonielementtirakentamiseen verrattuna hiilijalanjälki voi olla jopa puolet pienempi. Se johtuu siitä, että puu on materiaalina betonia kevyempää, joten rakennustuotteiden valmistaminen puusta vie vähemmän energiaa. Kun rakennetaan nykystandardeilla, puutalot ovat myös paloturvallisia sekä kestäviä. Lisäksi puutaloissa on luontainen, hyvä hengittävyys.

Merellinen asuinalue rakennetaan väljästi

Uudella puutaloalueella aiotaan panostaa myös merellisyyteen – rakentuuhan alue muutenkin aivan meren äärelle. Alue tullaan rakentamaan väljästi, mikä antaa maisemalle tilaa hengittää. Alueelle tulee esimerkiksi kaunis ja avara, puistomainen rantabulevardi. Merenrantaan rakennetaan venesatama, joka mahdollistaa alueen asukkaiden veneilyharrastuksen. Lisäksi alueelle rakentuu merikeskus, johon on kaavailtu esimerkiksi ravintolaa, kahvilaa, elintarvikepalvelupistettä sekä näyttelytilaa. Sikla rakentaa alueelle puutaloyhtiö Asunto Oy Oulun Koskiluotsin, johon tulee kaksi puukerrostaloa.

Oma pihasauna 

Asunto Oy Koskiluotsin asukkaat pääsevät lisäksi nauttimaan oman pihasaunan tunnelmasta, ja pääsevät hyvin erityisellä tavalla kokemaan ja nauttimaan merellisestä ulkoilmasta. Pihasaunasta pääsee saunomisen lomassa vilvoittelemaan – tietysti omassa rauhassa ja ulkopuolisten katseilta suojassa. Oulussa ei missään toisessa uudiskohteessa vielä olekaan omaa pihasaunaa!

Alue tarjoaa paljon muutakin

Ranta-Toppila ei suinkaan sijaitse keskellä ei mitään, vaan alle viiden kilometrin päässä Oulun keskustasta. Oulun suosituin uimaranta ja kesänviettopaikka, Nallikari, on vain parin kilometrin etäisyydellä. Ja aivan vieressä on Meri-Toppilan puisto, joka on upea, merellinen virkistysalue leikkipuistoineen ja frisbeegolfratoineen.

Asunto Oy Oulun Koskiluotsin asunnot ennakkomarkkinoinnissa – katso lisää

Katso Ranta-Toppilan sijainti Google Mapsissa