fbpx
Sikla

Hoivakodit

Turvallinen asuinympäristö on tärkeä meille kaikille. Erityisen tärkeä se on hoivakotien asukkaille, jotka tarvitsevat tukea ja apua vaikeissa elämäntilanteissa tai muuttuneessa arjessa. Siklan hoivakodit tarjoavat esteettömän, virikkeellisen ja kodikkaan ympäristön kaikille asukkailleen. Henkilökunnalle hoivakotimme tarjoavat työtilat, jotka on suunniteltu tekemään hoivapalveluiden toteuttamisesta stressittömämpää. Hyödynnämme hoivakotiemme suunnittelussa käyttäjätutkimustemme antamaa tärkeää tietoa.

Kirsi Nikula, palvelukoti Villa Luodon johtaja

”Rakennuksen esteettisyys ja visuaalisuus ihastuttaa.”

Tästä tulee tosi upea talo, kunhan saamme kaiken kuntoon. Omaiset ja muut tiloissa vierailevat antavat poikkeuksetta hyvää palautetta luonnonläheisistä sävyistä ja onnistuneesta puunkäytöstä sisä- ja ulkotiloissa sekä sisustuksessa. Kiinalaiset hoitotyön ammattilaiset tutustuivat Villa Luotoon ja ihastuivat rakennuksen esteettisyyteen ja visuaalisuuteen, esimerkiksi luontotaulujen käyttöön yleisissä tiloissa. Se oli heille täysin uutta. Myös asukkaat ovat olleet tyytyväisiä saadessaan valita oman asuntonsa. Toiset rakastavat näkymää värikkäälle sisäpihalle ja jotkut pitävät kaupunkinäkymästä. Yhteinen monitoimitila taipuu moneen. Siellä on seurattu päiväkotilasten esityksiä, vietetty asukkaiden ja omaisten puurojuhlaa sekä joulujumalanpalvelusta.

Kuinka rakennamme hoivakoteja

Rakennamme esteettömiä, virikkeellisiä ja kodikkaita hoivakoteja ikäihmisille, kehitysvammaisille, mielenterveys- ja päihdekuntoutujille, vammautuneille sekä lastensuojelun asiakkaille. Rakennamme hoivakoteja koko Suomen alueella vuokramallilla tai kokonaisvastuu-urakkana. Kuntasektorilla hoivakotihankintoja ohjaa hankintalaki, joka velvoittaa kunnat kilpailuttamaan projektit. Yksityisellä sektorilla hanke voidaan toteuttaa joko asiakkaan omalle tontille asiakkaan tarpeen mukaan tai oman palvelukehityksemme yhteydessä etsitylle tontille. Jokainen projekti alkaa kuitenkin samalla kaavalla: ensin kartoitetaan tarve ja määritellään sijainti, sitten etsitään hoivakodille sopiva tontti.

Tutustu rakentamiimme hoivakoteihin referenssi-sivullamme!

Toimintamalli

1. Tarve

Pitkäikäinen, kestävä ja liiketoiminnallisesti kannattava lopputulos syntyy huolellisella suunnittelulla. Käymme yhdessä läpi tilan ja toiminnan vaatimukset ja varmistamme, että rakennettava kokonaisuus vastaa täysin asiakkaan ja tilan käyttäjien tarpeita.

2. Tontti

Kun hoivakodin sijainti on selvillä, etsimme liiketoiminnalle parhaiten soveltuvan tontin. Tonttia etsiessä otamme sijainnin ja itse tontin kunnon lisäksi huomioon myös alueen ominaisuudet, kuten palvelujen läheisyyden, kulkuyhteydet ja turvallisuuden.

3. Projekti

Ammattitaitoisella suunnittelun ohjauksella karsimme turhat kustannukset ja varmistamme työn korkean laadun. Meille on tärkeää, että yhteistyö sujuu. Siksi pidämme tiukasti kiinni aikataulusta ja viestimme aktiivisesti asiakkaan kanssa projektin edistymisestä.

4. Valmis

Rakennamme hoivakotimme aina pintojen viimeistelyä myöten valmiiksi, joten tilan käyttäjät saavat ryhtyä muuttopuuhiin heti avaimet käteen saatuaan. Laadukkaasta ja terveellisestä kohteesta hyötyy myös ympäristö, sillä se tuo pitkäaikaista lisäarvoa alueelle.

"Olen saanut rakentaa laitoskeittiön alusta asti toimivaksi kokonaisuudeksi. Se on ollut tosi hienoa."
Marika
Palvelukoti Villa Luodon kokki

Ladattavaa

Aloitetaan tulevaisuuden rakentaminen yhdessä!

Ota yhteyttä
Yhteyshenkilö
Perttu Aikkila

Perttu Aikkila

liiketoimintajohtaja 040 913 2382