fbpx
Kodit

Kannattaako valita täysvalmis vai muuttovalmis talopaketti?

Markkinoilla on tarjolla Siklan Täysvalmis-talopaketin lisäksi myös muuttovalmiita talopaketteja. Mutta tarkoittaako muuttovalmis todella sitä, että kun talopaketin toimittaja ojentaa sinulle talon avaimet käteen, voit kantaa tavarat ovesta sisään ja kellahtaa sohvalle lepäämään?

Muuttovalmis talopaketti vaatii paljon aikaa ja rahaa

Itse asiassa muuttovalmis ei ole aivan sitä, miltä se kuulostaa. Muuttovalmis talopaketti sisältää kyllä perustukset ja talon rakentamisen, mutta näiden lisäksi joudut itse huolehtimaan monista käytännön asioista, selvityksistä, valvonnasta, nurmikon kylvöstä ja niin edelleen – ennen kuin voit muuttaa uuteen kotiisi. Karkeasti voisi sanoa, että muuttovalmiista talopaketista puuttuvien asioiden hoitaminen vie kokemattomalta talon rakennuttajalta aikaa useista viikoista jopa kuukausiin.

Rahallisesti näiden asioiden hoitaminen voi tarkoittaa mitä vain 10 000 euron ja 100 000 euron väliltä. Muuttovalmis talopaketti voi siis kaiken lisäksi olla rahareikä, jonka todellisia kustannuksia et pysty etukäteen tarkasti arvioimaan. Arvaamattomia kustannuksia aiheutuu esimerkiksi maatöistä sekä vesi-, viemäri- ja sähköliitostöiden tekemisestä. Myös esimerkiksi työmaan sähkönkulutus voi tulla yllättävänä lisäkuluna.

Täysvalmis on vaivaton, ja saat juuri sinulle sopivan uuden kodin!

Nämä asiat eivät tietenkään ole mikään este, mikäli sinua ei haittaa ottaa riskiä rakentamisen kulujen suhteen ja haluat käyttää projektiin runsaasti omaa aikaasi. Täysvalmis talopaketti on kuitenkin hyvä vaihtoehto sinulle, joka et halua käyttää projektiin paljoa ylimääräistä aikaa ja haluat tietää kaikki rakentamisen kustannukset etukäteen. Täysvalmiin ostaessasi pääset kuitenkin osallistumaan projektin mukavimpaan vaiheeseen, eli esimerkiksi valitsemaan sisustusmateriaaleja ja keittiön kalusteita.

Täysvalmiissa Sikla ottaa riskin asiakkaan puolesta – miten se on mahdollista?

Täysvalmis tarkoittaa asiakkaalle yhtä sopimusta ja yhtä hintaa, joka kattaa koko rakennusprojektin alusta loppuun asti. Sinun ei tarvitse palkata erikseen esimerkiksi työnjohtajaa tai pääsuunnittelijaa, eikä teettää kalliita selvityksiä ja lähettää itse rakennuslupahakemuksia.

Me olemme kokemuksen kautta oppineet rakentamisprosessiin liittyvät riskit ja kuinka niiltä vältytään. Meillä on asiantunteva henkilökunta, joka tuntee rakentamisen eri vaiheet läpikotaisin. Siksi osaamme arvioida rakentamisen kustannukset erittäin hyvin ja voimme myydä Täysvalmiin talopaketin asiakkaallemme yhdellä sopimuksella, ennakkoon sovittuun hintaan.

Lue lisää Täysvalmiista >>

Lue, miten asiakaspäällikkö auttaa sinua rakennusprojektissa >>

Kirjoittaja

Elisa Niemelä

markkinointi- ja viestintäsuunnittelija