Clicky

Hannu Kaikkonen: ”Makia täällä hommissa on olla”

Rakennusalan konserni Sikla panostaa siihen, että konsernin eri yritysten työntekijät toimivat aidosti tiimeinä. Tiimi tekee yhdessä töitä sen eteen, jotta jokainen pääsisi parhaimpaan mahdolliseen lopputulokseen. Siklatiloilla laskentainsinöörinä työskentelevä Hannu Kaikkonen arvostaa hyvää ilmapiiriä sekä Siklan joustavuutta.  

Vuonna 2007 perustettu Sikla on rakennusalan konserni, joka koostuu kolmesta yrityksestä: pientalotoimittaja Siklataloista, asunto- ja toimitilatuotantoon sekä hoiva- ja päiväkotitiloihin erikoistuneesta Siklatiloista ja talotekniikkatoimittaja Siklatecista. Hannu Kaikkonen työskentelee Siklatiloilla laskentainsinöörinä.  

- Käytännössä työni on sitä, että lasken esimerkiksi mitä jonkin päiväkodin rakentaminen maksaa. Ohjaan myös suunnittelua.

- Jos onnistun suunnittelun ohjauksessa hyvin, saa asiakas silloin kustannustehokkaat tilat, joihin hän on tyytyväinen, Hannu kertoo.

”Työssäni parasta on se, kun aamulla tulee töihin ja näkee hymyileviä työkavereita”

Hannu aloitti Siklatiloilla työskentelyn keväällä 2017. Hän päätti hakeutua Siklalle siksi, että oli tarjolla sellaista työtä, jota Hannu oli aina kuvitellut haluavansa tehdä ja jossa hän ajatteli olevansa hyvä.  

- Työ vie ison osan ajasta. Minulle merkityksellistä on se, että työ on sellaista, mistä tykkään. Kun työssä viihtyy, niin on sillä vaikutusta myös siihen, miten yleensäkin nauttii elämästä, Hannu painottaa.

- Työssäni parasta on se, kun aamulla tulee töihin ja näkee hymyileviä työkavereita. Kun työilmapiiri on hyvä, niin työntekokin on kivaa. Se on aika oleellinen juttu ihan oikeastikin.

Tiimihenki on vahva

Hannun työkaverit ovat hänen mukaansa kaikki erilaisia persoonia, jotka kuitenkin tulevat toistensa kanssa erittäin hyvin toimeen. Esimiehet ovat työntekijöiden kanssa samalla viivalla ja tekevät kaikkensa sen eteen, että työntekijät pääsevät tavoitteisiinsa. Koko porukan kesken vallitsee vahva tiimihenki. Tiimi toimii myös vapaa-ajalla, sillä työntekijöillä on oma jääkiekkojoukkue sekä viikoittainen jäävuoro.  

- Jos toinen pystyy auttamaan toista, niin silloin auttaa. Pyrimme yhdessä siihen, että kaikki pääsevät parhaimpaan lopputulokseen.

- Meillä on jääkiekossa aina hauskaa. Eniten maaleja saa yleensä se, joka on maksanut tuomarille parhaiten, Hannu naurahtaa.

”Voin aidosti suositella Siklaa työnantajana”

Työnantajana Sikla on Hannun mielestä joustava ja palkka kilpailukykyinen. Kasvava yritys tarjoaa töitä myös uusille tekijöille. Hannu kannustaakin kaikkia kiinnostuneita olemaan rohkeasti yhteydessä Siklaan.  

- Siklan joustavuus näkyy siinä, ettei tuijoteta sitä, milloin kello on kahdeksan ja oletko töissä. Tärkeää ei ole se, että oletko töissä kahdeksasta neljään, vaan se, että hommat tehdään. Se on oikeastaan ihan sama, tekeekö työt yöllä vai päivällä.

-  Haluaisin, että tänne tulisi töihin hyviä tyyppejä. Sellaisia, jotka ajattelevat asioita eteenpäin ja pyrkivät siihen, että homma tehdään parhaalla mahdollisella tavalla, eikä siten, miten se on aina ennen tehty.

- Voin aidosti suositella Siklaa työnantajana. Tämä on hyvä työpaikka, Hannu kiteyttää.