Clicky

Usein kysyttyjä kysymyksiä Siklan taloarvonnasta

Kuuluuko palkintoon talon lisäksi myös tontti?
Tontti ei kuulu mukaan palkintoon. Palkintona on Sikla 90 A-, B- tai C-talomalli täysin valmiiksi rakennettuna. Tutustu palkinnon sisältöön arvonnan säännöissä (kohta 5. Palkinnon sisältö). Lisätietoja myös tästä.

Pitääkö minulla olla jo nyt tontti valmiina, jotta voin osallistua arvontaan?
Arvontaan voi osallistua, vaikka ei vielä omistaisikaan tonttia. Jos voitto osuu kohdalle, voi tontin hankkia vasta sitten. Arvonnan säännöissä sanotaan, että palkinto on lunastettava siten, että palkinnon rakennustyöt on mahdollista aloittaa lainvoimaisella rakennusluvalla 31.12.2018 mennessä.

Millainen tontti kelpaa palkintona olevan talon rakennuspaikaksi?
Tontin on oltava viranomaisten edellyttämällä tavalla rakentamiskelpoinen, suuruudeltaan vähintään 400 m², ja sen rakennusoikeus on riitettävä palkintona olevan talon rakentamiseen. Tontin on sijaittava Manner-Suomessa asemakaava- tai osayleiskaava-alueella, ja sille on oltava saatavissa vesi-, viemäri- ja sähköliittymät sekä toimiva tieyhteys. Katso lisätietoja ja tarkemmat rajoitukset arvonnan säännöistä.

Minulla on tontti, joka on 5000 m². Miksi säännöissä on kohta, että rakennettava piha-alue ei saa olla suurempi kuin 1500 m²?
Säännöissä sanotaan, että piha-alue, joka palkintoon sisältyvänä rakennetaan, ei saa olla suurempi kuin 1500 m². Tämä tarkoittaa sitä, että tontti, jolle talo rakennetaan, voi toki olla suurempi kuin 1500 m2, mutta palkintoon kuuluva piha-alueen rakentaminen (mm. tontin raivaus, maatyöt, sorastus ja nurmikylvö) on rajattu 1500 m2:n alueelle. Katso toimitussisältö tästä.

Minulla olisi tontti/maatila 10 kilometriä kaava-alueen ulkopuolella, päätien varressa. Onko todella niin, että palkintotaloa ei saisi tällaiseen sijaintiin?
Palkintotalon voi rakentaa kyseiselle tontille, jos sinne on asianmukainen tieyhteys ja kunnallistekniikan liittymät sekä poikkeuslupa rakentamiseen. Emme kuitenkaan vastaa kunnallistekniikan liittymien kustannuksista tontin rajalle saakka. Katso lisätietoja ja tarkemmat rajoitukset arvonnan säännöistä.

Haluan tuplata voittomahdollisuuteni, joten voinko täyttää lomakkeen useampaan kertaan ja myös lapseni puolesta?
Et voi. Arvontaan voivat osallistua vain 18 vuotta täyttäneet henkilöt. Jos lapsesi on yli 18-vuotias, hän voi osallistua arvontaan itse eli et voi osallistua arvontaan hänen puolestaan. Arvontaan voi osallistua kukin henkilö vain kerran. Lue lisää arvonnan säännöistä (kohta 3. Osallistumisoikeus ja osallistuminen).

Mitä tapahtuu, jos teen talokaupat Siklan kanssa ja voitan arvonnassa?
Jos teet talokaupat Siklatalot Oy:n kanssa (ts. allekirjoitat hankintasopimuksen talopaketin ostamisesta) ja voitat arvonnassa, voit halutessasi vaihtaa hankkimasi talopaketin arvontapalkintoon sillä edellytyksellä, ettei hankkimasi talopaketin rakentamista ole vielä ehditty aloittaa. Vaihtoehtoisesti voit vaihtaa palkinnon myös sen arvoa vastaavaksi hyvitykseksi. Lue lisää arvonnan säännöistä (kohta 4. Palkinto).

Voiko valita isomman talopaketin ja maksaa itse erotuksen?
Jos voitto osuu kohdallesi, mutta haluatkin palkintotalon sijaan isomman talon, voit käyttää palkintotaloa sen arvoltaan hyvityksenä tekemässäsi talokaupassa. Samalla tavalla toimitaan myös, jos haluat lisävarustusta tai tulee ylimääräisiä muutostöistä aiheutuvia työkustannuksia tms., maksat silloin erotuksen itse. Kaikki nämä katsotaan tapauskohtaisesti voittajan kanssa läpi.

Voiko palkintotaloon tehdä muutoksia pohjaratkaisuun ja/tai talotekniikkaan?
Muutokset palkintotalon pohjaratkaisuun ja/tai talotekniikkaan katsotaan tapauskohtaisesti. Mahdollisten muutosten pitää myös lähtökohtaisesti vastata rahalliselta arvoltaan palkintoon sisältyviä ratkaisuja.

Kuka maksaa arpajaisveron?
Siklatalot Oy huolehtii lakisääteisestä arpajaisverosta.

Missä voin täyttää arvontalipukkeen?
Arvontaan voi osallistua vain Siklan nettisivujen sähköisen lomakkeen kautta osoitteessa www.sikla.fi/taloarvonta. Arvontaan ei voi osallistua muulla tavoin.

Pääset osallistumaan arvontaan tästä.

 


 

Onko sinulla kysyttävää?

Voit lähettää kysymyksesi täyttämällä alla olevan lomakkeen.