Clicky

 

Reetan ajatuksia – Kesäkuu 2018

 

Meidän perheellä menee tosi hyvin. Tällä hetkellä meidän puheenaiheet pyörii lähinnä taloprojektissa. Hienointa tässä on se, ettei ole minkäänlaista stressiä, koska Sikla hoitaa kaiken. Meille jäi vain talon pohjaratkaisun ja sisustuksen päättäminen. Kaikki on kyllä sujunut ihanan helposti.  

Me valittiin 90 B -mallin mukainen pohja, ja suurennettiin sitä 15 neliötä. Pohjaan tuli perusmallin lisäksi kodinhoito- ja vaatehuone. Siklalta saimme vinkkejä minkälainen talo olisi hyvä juuri meidän tontille. Olikin ihana kuulla ammattilaisten näkökulmia asioista, niin talon paikkaan kuin pohjaratkaisuunkin liittyen. Talon pohjaratkaisua olemme käyneet suunnittelemassa Siklalla muutaman kerran ja nyt se sekä talon ulkopuoli on päätetty. Olemme saaneet sähköpostia eri firmojen yhteistyöhenkilöistä. Olen tilannut esim. Puustellilta keittiön suunnitteluoppaan, jotta tapaamisessa minulla olisi tiedossa erilaisia omalle silmälle sopivia vaihtoehtoja. Me saadaan jatkuvasti sähköpostia meidän tilanteesta, joten ollaan koko ajan hyvin kartalla siinä missä mennään. Talon pohja on suunniteltu meidän tarpeiden mukaan. Talon valmistuttua meillä viipeltää siellä vuoden ikäinen poika, ja nyt pitääkin jo yrittää ajatella mitä on otettava huomioon sen asian suhteen. Haastavaa se kyllä on, kun ei ole aiempaa kokemusta yksivuotiaista pojan viikareista. Onneksi ystävät ja sukulaiset antavat viisaita neuvoja tässä asiassa.

Nooan nukkuessa yöunia, me Antin kanssa jäädään monesti pohtimaan minkälaisen saunan, keittiön ym. haluamme. Onneksi meillä on melko samanlainen maku sisustuksen suhteen. Haluan sisustuksen olevan yksinkertaista ja mahdollisimman käytännöllistä. Paljon on mietittävää ja päätettävää mutta se on mukavaa vastapainoa vauva-arkeen. Ihanaa on suunnitella omaa kotia.

Nykyään alkaa vapaa-ajanviettotavatkin olemaan vähän eri luokkaa kuin ennen. Me ollaan käyty katselemassa esim. rautakaupoista erilaisia laattavaihtoehtoja, lattiamateriaaleja jne. Lenkillä kiinnittää huomioita eri talojen ulkomuotoihin, pihoihin ja muihin vastaaviin asioihin jotka koskettaa nykyisin sattuneesta syystä myös itseä.

Tällä hetkellä me odotellaan rakennuslupaa, jonka jälkeen talon rakennus voi alkaa. Ihanaa kyllä! Malttamattomana jo odotetaan! Viime aikoina olen katsellut netistä entistä enemmän sisustusblogeja, ja nyt alkaakin jo aika hyvin oma mielipide löytymään tulevan kodin suhteen. Tietenkin Anttikin on mukana päättämässä näistä asioista. Talonrakennusprojekti tuli kyllä omalle kohdalle niin yllättäen, ettei minulla juuri etukäteen ollut oikein mielipidettä siitä minkälaisen talon haluaisin. Onneksi nykyisin on paljon kaikenlaisia inspiraation lähteitä, niin alkaa oma tyyli hahmottua.