Clicky

Mistä tontin hinta muodostuu?

Kaavoituksen, sijainnin ja rakennusoikeuden lisäksi tontin hintaa määrittelee myös tontin käyttötarkoitus eli se, voiko tontille rakentaa vapaa-ajanasunnon vai omakotitalon. Tontista saatavaan rahaan vaikuttaa monet muutkin asiat, esimerkiksi valmis rakennuspaikka maksaa enemmän kuin täysin luonnontilassa oleva tontti.

Takapihat hyötykäyttöön!

Hyvää rakennusmaata etsitään erityisesti isojen kuntien alueilla koko ajan. Jos sinulla on iso tontti eikä sen kaikkea rakennusoikeutta ole käytetty, on rakentaminen yleensä mahdollista. Oman kunnan rakennusvalvonnasta selviää, onko tontille mahdollista rakentaa lisää uusia rakennuksia.

Onko sinulla purkukuntoinen talo?

Omistatko tontin, jossa sijaitsee purkukuntoinen talo? Jos talon purkaminen tuntuu vaivalloiselta, hyvä vaihtoehto on myydä tontti eteenpäin taloineen. Kannattaa toki varmistaa, että rakennus ei ole suojeltu ja sen saa purkaa. Purkutonteilla on yleensä valmiina sähkö- ja vesiliitännät sekä viemäröinti, joten niille rakentaminen on suosittua.

Ilmainen, helppo, turvallinen ja nopea tapa muuttaa tontti rahaksi

Olemme luotettava kumppani, kun mietit tonttisi myymistä.

  • Tontin hinta määritellään yhdessä maanomistajan kanssa.
  • Sikla hoitaa kaiken myyntimateriaalin ja suunnittelun.
  • Tontille suunnitellaan rakennukset. Suunnittelusta ei synny mitään kuluja maanomistajalle.
  • Kokonaisuus laitetaan myyntiin Siklan myyntikanaviin. Sikla maksaa kaikki myynnistä aiheutuvat suunnittelu- ja markkinointikulut.
  • Tonttikaupat tehdään ostajan löydyttyä suoraan ostajan ja maanomistajan välillä. Sikla tekee tonttikauppakirjat ja siihen liittyvät asiapaperit. Virallinen kaupanvahvistaja valvoo, että kauppa tehdään lakien ja asetusten mukaan.

Mietitään yhdessä sopiva ratkaisu tonttisi hyödyntämiseen! Jätä yhteystietosi alla olevalla lomakkeella, niin otamme sinuun yhteyttä pian.