Clicky

Sikla rakentaa elementtitehtaan Liminkaan!

18.05.2016


Rakennus- ja talotekniikka-alalla toimiva Sikla-konserni rakentaa elementtitehtaan Sepänkankaan teollisuusalueelle valtatie 8 varteen. Työt tontilla käynnistyvät kuukauden sisällä.

Hankkeen ykkösvaihe, reilut 2000 kerrosneliömetriä, valmistuu vuoden vaihteen tienoilla. Yhtä suuri kakkosvaihe rakentuu alueelle lähivuosina. Yhtiö hankkii maa-alueen omistukseensa Limingan kunnalta.

Investoinnin arvo on lähivuosina kaikkiaan noin viisi miljoonaa euroa. Työllistävä vaikutus on varsin mittava, sillä ykkösvaiheessa Liminkaan syntyy 20 uutta työpaikkaa. Kun kakkosvaihe on valmis, uusien työpaikkojen kokonaismäärä nousee 40-50:een. Liminkaan siirretään tulevaisuudessa myös konsernin pääkonttori ja sen noin 30 jo olemassa olevaa työpaikkaa. Uusi pääkonttori rakennetaan tehdasalueen läheisyyteen.

Tehdashanketta on konsernin toimitusjohtajan Janne Niemisen mukaan suunniteltu jo puolitoista vuotta. Neuvotteluissa ovat olleet mukana useat Oulun seudun ja Lapin kunnat, mutta Liminka vei voiton työvoiman hyvän saatavuuden, sitoutumisen ja logistisen sijainnin vuoksi.

”8-tien ja nelostien läheisyys on meille erittäin tärkeää. Vaikka toiminnan pääpaino on nyt pääkaupunkiseudulla, pohdimme laajentamista myös pohjoiseen Ruotsiin ja Norjaan”, Nieminen paljastaa.

Elemettitehtaasta tulee yksi Suomen tehokkaimpia ja moderneimpia. Valmistuslinjoista tulee osittain automatisoidut. Tehtaassa tullaan panostamaan erityisesti työturvallisuuteen ja tehokkuuteen sekä työssä viihtymiseen.

”Elementtejä voidaan liikutella ohjaimella, jolloin työn fyysinen kuormittavuus on mahdollisimman vähäistä. Automatisoinnilla varmistamme myös tasaisen laadun valmiissa tuotteissa”, kertoo tehtaanjohtajana aloittava liminkalainen Juha Kurtti.

Työntekijöitä aleaan rekrytoimaan tehtaaseen jo sen rakentamisaikana. Tehtaan osittaisesta automatisoinnista johtuen alan koulutus ei ole työllistymisen vaatimuksena. Janne Nieminen odottaakin paljon työhakemuksia.

”Voimme muun muassa työllistää nuoria, sillä kaikki työntekijät perehdytetään tehtäviinsä. Käsin tehtävät työt ovat niin yksinkertaisia, että niistä selviää ilman talorakentajan koulutusta”, Nieminen jatkaa.

Limingan kunnalle Siklan tehdashanke on merkittävä. Kunnanjohtaja Pekka Rajala laskee taloudellisen vaikutuksen olevan suuri. Rajala kehuu yhtiön olevan innovatiivinen ja kehittävän uusia toimintamuotoja.

”Tehdas monipuolistaa teollista rakennettamme. Olemme vuosia tehneet Sikla-konsernin kanssa erilaista yhteistyötä, muun muassa maailman suurimman aurinkokellon. Limingassa rakennetaan paljon. Tämä vahvistaa tulevaisuuden näkymäämme erittäin paljon.”

Kunnan tehtäväksi jää 8-tien liikenteellisten ongelmien ratkaiseminen. Rajalan mukaan neuvottelut ELY-keskuksen kanssa ovat käynnissä. Alkuvaiheessa tehtaan liikenne kulkee Pölykujan kautta.

”Risteykseen tarvittaisiin ehdottomasti liikennevalot, sillä rekkaliikenteen määrä kasvaa”, Nieminen sanoo.

Kunnan asukasmäärässäkin elementtitehdas näkynee. Pekka Rajala toivoo pääosan työntekijöistä päätyvän Liminkaan myös asumaan. Ajatusta vahvistaa toimitusjohtaja Nieminen. ”Tiedän, että osa Oulussa asuvista toimihenkilöistämme on jo katsellut Limingan tonttitarjontaa.”

Lisätiedot:​

Sikla-konsernin toimitusjohtaja
Janne Nieminen / 044 5340 543 / janne.nieminen@sikla.fi

Limingan kunnanjohtaja
Pekka Rajala / 050 3125 000 / pekka.rajala@liminka.fi