Clicky

Osuuskunta PPO vauhdittaa 5 miljoonan euron pääomasijoituksella Sikla-konsernin kasvua

19.04.2018

Sikla-konsernin kasvu jatkuu voimakkaana. Konserni tavoittelee vuoteen 2022 ulottuvassa pitkän tähtäimen suunnitelmassaan noin 30 prosentin vuotuista kasvua, minkä lisäksi se valmistautuu tehdasliiketoimintojensa laajentamiseen lähitulevaisuudessa.

Osuuskunta PPO vauhdittaa yhtiön kasvua tekemällä 5 miljoonan euron pääomasijoituksen Sikla-konsernin emoyhtiöön. Siklan toimitusjohtajan Janne Niemisen mukaan Osuuskunta PPO:n mukaantulo tuo potkua tontti- ja tehdasliiketoimintoihin sekä parantaa entisestään yhtiön rahoitusasemaa.

–  Olemme kirjoittaneet tulevaisuutta jo monta vuotta eteenpäin. Pääomasijoitus mahdollistaa kasvumme jatkumisen edelleen markkinoita nopeammin. Meillä on konsernissa monta tukijalkaa, jolloin suhdannevaihtelut eivät vaikuta samalla tavalla, kuin jos toimisimme ainoastaan jollain kapealla sektorilla, Nieminen toteaa.

Osuuskunta PPO:n toimitusjohtaja Kati Peltomaa näkee Siklassa poikkeuksellisen kasvupotentiaalin ja erittäin kiinnostavan sijoituskohteen.

–  Kyseessä on merkittävä sijoitus. Siklalla on jo nyt takanaan todella vaikuttava kasvutarina. Pohjois-Suomeen on kertynyt viime vuosina paljon talorakentamisen ja siihen liittyvän liiketoiminnan osaamista. Mukaan on tullut Siklan tapaisia toimijoita - innovatiivisia nuoria yrittäjiä, joilla on halukkuutta ja kyvykkyyttä uudistaa perinteistä toimialaa, Kati Peltomaa sanoo.

Vuonna 2007 perustettu Sikla työllistää noin 200 henkilöä. Työllistyvä vaikutus ulottuu Limingan lisäksi laajalle ympäristökuntiin ja muualle Suomeen. Toimitusjohtaja Niemisen mukaan konserni tulee rekrytoimaan lähivuosien aikana yli 100 uutta työntekijää eri tehtäviin.

Tunnusluvut kuvaavat kasvun voimakkuutta: vuonna 2015 konsernin liikevaihto oli 22 miljoonaa euroa ja liikevoitto 2,1 miljoonaa. Vuonna 2016 vastaavat luvut olivat 32 ja 2,7 miljoonaa, ja viime vuonna 57 ja 3,7 miljoonaa euroa.

–  Tämän vuoden liikevaihtotavoite on 105 miljoonaa euroa. Näkymät ovat niin hyvät jo tässä vaiheessa vuotta, että liikevaihtotavoite todennäköisesti ylittyy ja liikevoitto kasvaa, koska hankekanta on huomattavasti edellisvuotta parempi, Janne Nieminen kertoo.

Hänen mukaansa ripeä kasvu edellyttää muun muassa tehdaskapasiteetin voimakasta lisäystä. Vaihtoehtoina ovat uusien linjastojen rakentaminen lähiseudulle tai yritysostot alueelta. Yhtiö tutkii myös mahdollisuutta sijoittaa tehdastoimintojaan Osuuskunta PPO:n alueelle.

Lisätiedot:

Janne Nieminen
toimitusjohtaja, Sikla-konserni
p. 044 534 0543
janne.nieminen@sikla.fi

PPO:n sijoituksesta:
Kati Peltomaa
toimitusjohtaja, Osuuskunta PPO
p. 044 729 1220
kati.peltomaa@osuuskuntappo.fi

Lehdistötiedote_19042018