Clicky

Lapsiperheen tarpeisiin sopiva kompakti kokonaisuus

Satu ja Henry sekä heidän lapsensa asuvat Vantaalla. Perheen koti on Siklatalojen rakentama, vuonna 2015 valmistunut omakotitalo. Satu ja Henry kokevat, että heitä kuunneltiin ja heidän toiveensa huomioitiin hyvin koko rakennusprojektin ajan.

Ennen rakennusprojektin alkua perhe asui kerrostalokolmiossa. Perheen nuorimmainen ei ollut tuolloin vielä syntynyt. Kasvava perhe kaipasi kuitenkin lisää tilaa sekä omaa pihaa. Päätös uuteen kotiin muuttamisesta syntyi lopulta melko nopeasti, kun perhe sai tiedon, että Siklatalot oli rakentamassa omakotitaloa heille jo ennestään tutulle ja viihtyisälle asuinalueelle.

– Ajattelimme rivitaloa tai omakotitaloa. Tällainen tilaisuus sattui sitten tulemaan vastaan, kun näiltä alueilta kotia etsimme, Satu muistelee.

– Siklatalot oli meille silloin ihan uusi tuttavuus, Henry sanoo.

– Siklatalot vaikuttivat luotettavalta talotoimittajalta sen perusteella, mitä saimme heistä selville. Sen takia sitten jatkoimme haaveemme toteuttamista ja projekti eteni, Satu kertoo.

Näytä kaikki (28 kpl)

Toiveet ja tarpeet otettiin huomioon

Yhdeksi Siklatalojen hyväksi puoleksi perhe koki sen, että talo oli käytännössä valmiiksi suunniteltu paketti. Henry ja Satu olivat kuitenkin hyvissä ajoin liikkeellä ja pääsivät vaikuttamaan esimerkiksi huonejärjestelyyn ja materiaalivalintoihin. Ensimmäistä kertaa omakotitaloa rakentava pariskunta seurasi rakennusprojektia tarkasti.

– Pääsimme tapaamaan arkkitehtiä heti sen jälkeen, kun päätimme, että haluamme tämän talon. Saimme suunnitella pohjan meidän tarpeisiimme sopivaksi. Teimme alkuperäiseen pohjapiirustukseen muutoksia sen mukaan, mitä koimme meille tarpeelliseksi, Satu kertoo.

– Meille tuli projektin aikana vielä lisätoivomuksia esimerkiksi kaapistoihin ja muihin asioihin liittyen, jotka piti sitten neuvotella rakennuksen aikana läpi. Kaikki muutokset mitkä päätimme toteuttaa, tuli myös hoidettua. Se on erittäin hyvä asia, Henry sanoo.

Kompakti kokonaisuus yhdessä tasossa

Perheen uusi koti valmistui sovitussa aikataulussa. Myös kaupanteon yhteydessä sovittu budjetti piti. Valmis koti on yhdessä tasossa oleva 90 neliön puutalo. Talossa on kolme makuuhuonetta, olohuone ja avokeittiö, kodinhoitohuone, kylpyhuone, varasto sekä wc.

– Budjetti oli lyöty lukkoon ihan alkujaan, kun me allekirjoitimme paperit. Se piti ihan niin kuin kuuluikin. Meillä ei ollut mitään huolia budjetin suhteen, vaan pystyimme luottamaan siihen, että se pitää, Henry summaa.

– Yhdessä tasossa oleminen on toiminut lapsiperheelle tosi hyvin, kun kaikki on samassa tasossa saatavilla. Tämä on tiivis ja kompakti, mutta kaikki tarvittava löytyy, Satu kertoo.

– Saimme kerrostaloasuntoon verrattuna yhden huoneen lisää sekä isot ikkunat ja avaran olohuoneen. Nyt meillä on myös omaa pihaa aivan eri tavalla ja lapsetkin mahtuvat mukavasti, Henry lisää.

Omannäköinen koti mukavalta alueelta

Henry kokee, että Siklatalojen hinta-laatusuhde oli kohdillaan. Toki neliöhinnat olivat pääkaupunkiseudulla kovia, mutta Siklatalojen työn jälki ja laatu vastaavat sitä hintaa, mitä talosta maksettiin. Siklatalojen asiakaspalvelua Satu ja Henry kuvailevat hyväksi.

– Mielestäni asiakaspalvelu oli koko ajan hyvää. Tuli sellainen tunne, että meitä oikeasti kuunneltiin ja asioita selvitettiin sekä hoidettiin sen mukaan. He olivat aidosti kiinnostuneita siitä, mitä asiakkaat haluavat tai toivovat ja olivat valmiina toteuttamaan näitä toiveita. Minulle syntyi vahva luotto Siklaan ja sen perusteella voisin heitä suositellakin, Satu kuvailee.

– Olen tyytyväinen siihen, että saimme omannäköisemme kodin kivalta alueelta, Satu kiteyttää.