Clicky

Tämän helpompaa ei rakentaminen varmaan voi olla

Heini ja Mika asuvat kahden poikansa kanssa Oulussa. Perheen koti on Siklatalojen vuonna 2017 valmistunut yksikerroksinen omakotitalo, jonka erilaiset ratkaisut on suunniteltu lapsiperheen tarpeita pitkään palveleviksi. Rakennusprosessi oli helppo, sillä Siklatalot vastasi kaikesta aina rakennuslupien hakemisesta nurmikon kylvöön asti.

Heini ja Mika eivät alun perin suunnitelleet talon rakentamista, eikä se ollut koskaan ollut heidän varsinainen haaveensa. Kun nelihenkisen perheen edellinen asunto alkoi käydä pieneksi, tuli uuden kodin hankkiminen ajankohtaiseksi. Heini ja Mika kävivät useissa eri asuntonäytöissä, mutta sopivaa asuntoa ei vain löytynyt.

– Tiesimme kuitenkin, ettei meillä itsellämme olisi rahkeita alkaa rakentaa. Sitten törmäsimme tähän Siklan palveluun, että he toteuttaisivat meidän puolestamme kaiken, Heini kertoo.

– Olemme päivät töissä ja illat menevät pääasiassa lapsia hoitaen sekä kotitöitä tehden. Ei meillä olisi ollut aikaa soitella kaikkiin virastoihin ja muihin paikkoihin. Isoin asia ja suurin etu oli ehdottomasti se, kun Siklalta luvattiin hoitaa tämä kaikki, hän lisää.

Näytä kaikki (17 kpl)

Monipuoliset vaihtoehdot selkeällä hinnoittelulla

Perhe halusi yksikerroksisen omakotitalon sellaiselle paikalle, joka olisi lähellä Mikan ja Heinin työpaikkoja, poikien päiväkotia sekä koulua. Kun sopiva tontti löytyi, loksahtivat kaikki palaset lopulta kohdilleen. Perhe pääsi vaikuttamaan tulevan kotinsa valintoihin Siklan peruspakettien pohjalta hyvin laajasti.

–  Uusi talomme on oikeastaan kokonaan meidän suunnittelemamme. Siklan suunnittelija oli toki apuna, mutta saimme itse vaikuttaa ihan kaikkeen: huonejärjestykseen, materiaaleihin, väreihin, lämmitysmuotoon ja niin edelleen, Heini summaa.

– Muutokset pystyi tekemään joustavasti. Hinnoittelu oli selkeää ja tiesimme aina selvästi, minkä verran mikäkin muutos tulee maksamaan, Mika jatkaa.

Asiantuntevat ja ystävälliset työntekijät

Valmiissa asunnossa on yhteensä 135 asuinneliötä, jotka pitävät sisällään muun muassa neljä makuuhuonetta, saunan, tilavan kodinhoitohuoneen, kaksi wc:tä sekä toivotun vaatehuoneen. Rakennusprosessi sujui Heinin ja Mikan mukaan hyvin ja uusi koti valmistui sovitun aikataulun mukaisesti.

– Yhteydenpito Siklaan hoitui enimmäkseen sähköpostilla ja tarvittaessa puhelimella. Saimme kysymyksiin vastaukset nopeasti. Siklan työntekijät olivat aina hyvin ystävällisiä ja asiantuntevan oloisia, Mika kuvailee.

– Siklan kautta saimme koko paketin aina rakennuslupahakemuksesta nurmikon kylvöön asti. Meidän ei tarvinnut tehdä mitään. Tämän helpompaa ei rakentaminen varmaan voi olla, Heini toteaa.