fbpx
Toteutettu:
Täysvalmis-koti Kempeleessä

Käytännöllinen koti helpottaa lapsiperheen arkea

Reeta ja Antti, Kempele

"Ei tätä oikein vieläkään voi uskoa todeksi, että tämä talo on valmistunut, eikä meidän ole tarvinnut kuin katsoa vierestä."

Sikla toteutti Reetalle ja Antille täysvalmiin kodin Kempeleeseen. Aivan perinteisellä tavalla uuden kodin hankinta ei kuitenkaan tapahtunut, sillä kyseessä oli Siklan järjestämän taloarvonnan voitto, jossa palkintona oli omakotitalo täysin valmiiksi rakennettuna. Reeta ja Antti olivat suunnitelleet oman kodin ostamista tai rakentamista jo jonkin aikaa. Arvontavoitto keväällä 2018 osui muutenkin sopivaan ajankohtaan, sillä nuoripari oli juuri saanut perheenlisäystä ja kasvava perhe tarvitsi enemmän tilaa.

Reeta ja Antti kokivat taloprojektin erittäin helpoksi. ”Tuntuu ihan uskomattoman hyvältä, että tämä talo on jo melkein valmis. Ei tätä oikein vieläkään voi uskoa todeksi, että tämä talo on valmistunut, eikä meidän ole tarvinnut kuin katsoa vierestä”, he kertovat.

Täysvalmis-koti Kempeleessä

Suunnitelmat hahmottuvat

Tulevan kodin rakennuspaikaksi valikoitui luonnonkaunis alue Kempeleessä. Siklan asiakaspäällikkö otti yhteyttä Reetaan ja Anttiin, ja suunnitelmat alkoivat pikkuhiljaa hahmottua. Pariskunnan toiveena oli käytännöllinen talo, jossa on isot olohuoneen ikkunat ja terassi.

Suunnittelun pohjana oli Siklan 90-neliöinen talomalli, jossa on kolme makuuhuonetta sekä reilunkokoiset ja avarat oleskelutilat sekä hulppea aurinkoterassi. Talon pohjaratkaisua muutettiin hieman ja asuinneliöitä lisättiin. Lisäksi Antti toivoi autotallia, jossa voisi puuhastella kaikenlaista.

Reeta kertoi uuden talon tuovan helpotusta arkeen, sillä entisessä, pienessä asunnossa tulisi äkkiä seinät vastaan, kun lapsi alkaisi kävellä.

Rakennuslupa myönnetty!

Sikla Täysvalmis -kotiin kuuluu suunnittelun ja rakentamisen lisäksi kaikki taustatyö eli projektiin liittyvät selvitykset, paperityöt sekä yhteydenpito viranomaisiin.

Rakennuslupa saatiin juhannuksen alla, minkä jälkeen tontilla päästiin aloittamaan maatyöt. Työt etenivät vauhdilla, ja alkusyksystä seinäelementit ja katto asennettiin jo paikalleen. Lokakuussa tontilla edettiin pihatyövaiheeseen, jolloin nurmimullat levitettiin ja nurmikonsiemenet kylvettiin valmiiksi.

Voit katsoa videoita eri työvaiheista tästä.

Valintoja ja sisustussuunnittelua

Syksyn aikana Reeta ja Antti pääsivät valitsemaan mieluisia materiaaleja ja kiintokalusteita tulevaan kotiinsa. Myös sähkösuunnitelmat tehtiin valmiiksi.

”Oli mukava käydä sisustusta läpi alan ammattilaisen kanssa. En olisi itse osannut ajatella asioita niin monesta näkökulmasta. Siellä sai hyviä vinkkejä ja toteutusideoita”, Reeta kuvailee.

”Saunasuunnittelussa Lumisaunoilla meille näytettiin eri vaihtoehtoja: mitä kuuluu pakettiin ja millaisia lisähintaisia vaihtoehtoja on tarjolla.  Puustellilta saimme hyviä neuvoja muun muassa kaappien järjestyksien kanssa”, kertoo Reeta.

 

Työt etenevät

Kun kaikki valinnat ja sisustussuunnitelmat oli tehty, alkoi Reetalla ja Antilla odotteluvaihe. Sillä aikaa talon sisävaiheen työt etenivät vauhdikkaasti. ”Tuntuu ihan uskomattoman hyvältä, että tämä talo on jo melkein valmis. Ei tätä oikein vieläkään voi uskoa todeksi, että tämä talo on valmistunut, eikä meidän ole tarvinnut kuin katsoa vierestä”, Reeta toteaa.

”Viimeiseksi tänne on valmistunut lattia ja keittiö, myös seiniä on maalattu. Listoitukset on kaikki nyt tehty ja saunakin tuli ihan vasta. Täällä näyttää jo aivan omannäköiseltä, eli oikein mielellään tänne muuttaa. Omat kalusteet enää puuttuvat. Olemme ostaneet jo uuden ruokapöydän, sohvan, maton sekä lamppuja”, kertoi Reeta innoissaan tammikuussa, jolloin muuttoon oli enää muutama viikko aikaa jäljellä.

Onnea uuteen kotiin!

Koti viimeisteltiin valmiiksi tammikuun aikana, ja helmikuussa avaimet luovutettiin uusille asukkaille.

”Tässä talossa täyttyivät kaikki toiveet. Nyt on Nooalla tilaa temmeltää, ja ikkunoista näkyy ihana maisema”, kertoi Reeta.

Onnellisia hetkiä uudessa kodissa!