fbpx
Toteutettu:
Saloisten koulukeskus, Raahe

Moderni oppimisympäristö nuorille

Pertti Backman, rehtori

"Oppilaan hyvinvoinnista lähtevää suunnittelua"

Meille oppilaslähtöisyys on toiminnan ykkösasia ja sen pohjalta lähdettiin kartoittamaan uuden koulun tarpeita. Yksi tämän koulun erikoisuus onkin oppilashuoltoasema, jossa oppilas tavoittaa samoista tiloista opot, erityisopettajat, kuraattorin, terveydenhoitajan ja psykologin. Lisäksi meiltä löytyy lepotiloja ja hiljaisia tiloja. Oppilaiden omiin lokeroihin on asennettu usb-latauspisteet elektronisille laitteille ja kaikilla on omat Chromebookit. Hyvinvoiva oppilas on meille tärkein asia.

Koska noudatamme uutta opetussuunnitelmaa, meidän oli mahdollista toteuttaa näinkin näyttävä ja erilainen koulu. Täällä on paljon yhteistä ja avointa tilaa, mutta myös eriytettäviä tiloja. Esimerkiksi seinien paikkoihin voitiin itse vaikuttaa – rakennuksen perusrakenne antoi tähän mahdollisuuden. Täällä on lattiaan saakka ylettyvät ikkunat, näyttävää korkeaa tilaa, upea puinen portaikko, paljon lasia ja pehmentäviä verhoja. Akustiikka toimii avarasta tilasta ja lasipinnoista huolimatta yllättävänkin hyvin.

 

Saloisten koulukeskus, Raahe

Valmistumisvuosi

2020

Oppilasmäärä

280

Kerrosneliöt

4000 m2

Kerrosluku

2

Lämmitysmuoto

Maalämpö

Rakennusmateriaali

Puu

Aloitetaan tulevaisuuden rakentaminen nyt

Ota yhteyttä
Lisätietoa kohteesta
Vesa Martikainen

Vesa Martikainen

myyntipäällikkö, julkiset koulut, päiväkodit, hoivakodit, Tupos 040 709 6604

Kouluesite