fbpx
Kodit

Asiakaspäällikkö auttaa keskittymään olennaiseen

Asiakaspäällikkö on asiakkaan yhteyshenkilö projektin alusta ihan loppuun asti. Jos kauppakirjat allekirjoitetaan tällä viikolla, niin jo ensi viikolla yhteistyö asiakkaan kanssa alkaa toden teolla. Alkuvaiheessa käydään läpi muun muassa sopimuksen sisältö, luonnoskuvat ja rakennuslupasuunnitelma. Vaihe vaiheelta edetään erikoissuunnitteluun, johon kuuluu kaikki tulisijasuunnittelusta kaluste- ja sisustussuunnitteluun. Rakennusluvan saatuaan kohde siirtyy työnjohtajan pöydälle, mutta asiakaspäällikön työ jatkuu vielä työmaavaiheessakin, sillä muun muassa kaivuuluvat kiertävät asiakaspäällikön kautta.

Asiakaspäällikkö suodattaa tietotulvaa

Koska huomioitavia ja muistettavia asioita on paljon, asiakaspäällikkö on erittäin tärkeässä roolissa. Asiakaspäällikkö pitää asiakkaan ajan tasalla koko projektin ajan, huolehtii aikatauluista ja siitä, että kaikki valinnat tulee tehtyä oikeina aikoina. Asiakaspalavereissa käydään läpi melkein kaikki projektiin liittyvät asiat – tai no, ehkä sohvan paikka on sellainen, jota ei vielä päätetä asiakaspäällikön kanssa.

Meillä rakentamisprosessi etenee vakiintunutta rataa pitkin kuin juna, ja olemme tehneet paljon töitä sen eteen, että asiakas on hyvissä käsissä. Kun aikataulu ja budjetti pitävät ja asiakas on tyytyväinen, tiedämme että kaikki on sujunut niin kuin pitääkin. Joskus asiakkaan ja asiakaspäällikön yhteistyö on ollut niin saumatonta, että kiitosta satelee vielä pitkän ajan jälkeen ja asiakaspäällikkö saa kutsun tupaantuliaisiin.

Täysvalmis, kompakti koti kiinnostaa

Tonttien koot ovat pienentyneet, kun kuluttajat hakeutuvat lähelle asutuskeskuksia. Rakentaminen ja talon ulkomuotokin on muuttunut kompaktimmaksi, mikä näkyy asuinneliöiden pienentymisenä. Omakotitalot ovat nykyään enimmäkseen 110–125 neliön kokoisia ja niihin tehdään vain ne tilat, mitä oikeasti tarvitaan. Myös energiamääräykset ja jälleenmyyntinäkökulmat asettavat rakentamiseen erilaiset raamit kuin aiemmin.

Rakennamme noin 150 omakotitaloa vuodessa, ja uusia talokohteita tulee tasaisesti ympäri vuoden. Meidän markkinoille tuomamme täysvalmis-konsepti yleistyy varmasti jatkossa, ja itse talonsa rakentavia tulee olemaan entistä vähemmän. Täysvalmiit ja avaimet käteen -palvelut vastaavat kysyntään, sillä ajankäyttöä arvostavat kuluttajat haluavat keskittyä muihin asioihin.

Kirjoittaja

Tomi Päivärinta

asiakaspäälliköiden esimies

Siklatalot Oy

044 534 0542