Clicky

Siklataloa rakentamassa – punainen koti

Juttusarjassa Siklan asiakas kertoo kokemuksistaan koko rakennusprojektin ajan.

Uutta kohti

Olemme seuranneet tiiviisti viimeisen puolentoista vuoden ajan asuinalueemme ja lähialueiden asuntotarjontaa ja pohtineet erilaisia vaihtoehtoja tuleville vuosille. Ajatuksena perheellämme on ollut päästä aivan uuteen kotiin, joka palvelee tulevien vuosien muuttuvia tarpeitamme. Perheemme nuorista toinen on täysi-ikäisyyden kynnyksellä ja toinen pian 16-vuotias. Etsimme ratkaisua, joka taipuu tulevien vuosien väheneviin asukkaisiin, mutta joka vielä joitakin vuosia toimii nelihenkisen perheemme ja yhden koiran pesänä.

Tapaamisia ja keskusteluja myyntiedustajan kanssa

Asuntotarjontaa tutkiessamme vastaan tuli asuinalueellamme sijaitseva tontti, johon saisi Siklan kautta tontin lisäksi myös talon. Ajatuksenamme ei ollut alun perin lainkaan ryhtyä rakennusprojektiin, mutta ajattelimme, että käymme kuitenkin juttelemassa Siklan konttorissa heidän tarjoamastaan kokonaisuudesta. Ensimmäisen tapaamisen jälkeen meillä heräsi ajatus, että ehkäpä voisimme kuitenkin harkita rakennuttamista, koska Siklan tarjoama Täysvalmis-kokonaisuus tuntui riskittömältä ja helpolta ratkaisulta.

Tapasimme Siklan myyntiedustajaa useita kertoja jo ennen tilausvahvistusta. Hän kuunteli ajatuksiamme ja vastasi sekä kasvotusten että sähköpostilla lukuisiin kysymyksiimme, tarkennuspyyntöihin ja toivomuksiimme.

Sikla tarjosi meille jo ennen kaupantekoa erilaisia vaihtoehtoja talosta kyseiselle tontille, mikä oli iloinen yllätys. Saimme siis jo tässä vaiheessa juuri meille räätälöityjä ratkaisuja ja pohjapiirustuksia.

Kartoitimme toki asiaa myös muiden talotoimittajien tarjonnasta ja olimme yhteydessä perheeseen, joka jo asuu Siklan rakentamassa kodissa. Selvityksen tuloksena meille vahvistui, että jos ryhdymme rakennusprojektiin, toteutamme sen Siklan kanssa. Nyt olemme vahvistaneet tilauksen ja yhteistyömme Siklan kanssa on virallisesti käynnissä.

Hyvää arkea rakentamassa

Tonttimme kaava mahdollistaa vain melko perinteisen mallin rakentamisen. Tämä sopii meille mainiosti, koska olemme joskus puolihuolimattomasti puhuneet: ”Jos rakentaisimme, niin mukava olisi oma punainen tupa”. Nyt perheellemme on sellainen tulossa, kun päädyimme Siklan mallistosta löytyvään perinteiseen talomalliin, johon meille tehtiin toivomamme muutokset. Yksi näistä oli varmistaa ikkunoiden sijoittelu niin, että koiramme pääsee tarkkailemaan kotiin saapuvia. Kaikki perheemme jäsenet on siis huomioitu ja rakennusprojekti voi alkaa.

 


 

Tulossa joulukuussa: Asiakaspäällikön kanssa käydään läpi projektin etenemistä ja sen eri vaiheita.